Kulturarv Östergötland
Kulturarv Östergötland

Utmaning till hembygdsföreningar i Östergötland!

Nästa år är det temaår kring Folkkonst i Östergötland. Under rubriken "Redo för folkkonst?" vill nu Kulturarv Östergötland locka hembygdsföreningarna att delta i Folkkonståret 2018 med att presentera ett utvalt föremål från sina samlingar. Alla kan vara med!

Initiativet till Folkkonståret kommer från Östergötlands museum som i samarbete med Linköpings universitet, Hemslöjden och Hembygdsförbundet i Östergötland lagt upp en plan för Folkkonståret 2018. Temaåret ska resultera i en bok, en större och flera mindre utställningar, föreläsningar och annat som uppmärksammar den östgötska folkkonsten.

I år görs en grundläggande inventering, bland annat på hembygdsgårdarna runt om i länet. Den kommer att utgöra grunden i den nya boken och som avspeglas i utställningarna. Ute på hembygdsgårdarna finns ett fantastiskt föremålsbestånd. Detta vill vi visa upp under Folkkonståret 2018.

Nu vill Kulturarv Östergötland utmana alla hembygdsföreningar att visa upp sin folkkonst! Under hela 2018 ges hembygdsföreningarna möjligheten att välja ut ett föremål från sin hembygdsgård eller samling och presentera det på den nya portalen k-arv.se. Vi hoppas på ett nytt objekt varje vecka! På denna länk hittar ni hela uppropet ”Redo för folkkonst?”.

Ta tillfället och var med! På så vis skapar vi uppmärksamhet både kring hembygdsgårdarna och utvalda föremål och åt Folkkonståret i Östergötland.

Tillbaka

Kulturarv Östergötland
Tfn:
013-23-03 91 
E-post: kulturarv@ostergotlandsmuseum.se

Producerat av Teknomedia