Kulturarv Östergötland
Kulturarv Östergötland

Om webbplatsen

 

Om webbplatsen

Kulturarv Östergötlands webbplats är en portal för kulturarv i länet. Här hittar du både nyheter och kulturarvsresurser. Använd våra sökverktyg för att hitta bland länksamlingar och databaser.

Här nedan kan du läsa om hur sajten är strukturerad.

Startsidan

Månadens ...
Till vänster på startsidan lyfter vi varje månad upp två kulturarvsartiklar, antingen från våra samlingar eller genom er medverkan. Det kan vara filmer, bilder, byggnader, berättelser eller personer. Östergötland är fyllt av intressanta saker att berätta om.

Nyheter
Här publicerar vi nyheter inom kulturarv. Rubrikerna kan handla om nytt kulturarvsmaterial, nya projekt eller andra händelser som kan vara intressanta. Äldre nyheter hittar du i Nyhetsarkivet eller på sajtens övriga sidor, beroende på var de passar in.

På gång - evenemangskalendern
Längst till höger kan du ta del av aktuella evenemang i länet. Dessa kommer från pagang.info som är en gemensam evenemangskalender för regionen. Klicka på visa fler för att läsa fler evenemang direkt på deras sajt.

Toppmenyn

Med menyn når du portalens sidor och undersidor. Följande val finns i menyn.

Start
Detta val tar dig till sajtens förstasida.

Utforska
En ingång för dig som vill utforska vår östgötska historia. Här når du sökverktyg till databaser, länksamlingar och artiklar. Sidorna under Utforska fungerar som ett öppet arkiv, ett skafferi fyllt av kulturarvsresurser. Du letar i materialet genom någon av ingångarna:

  • Databaser
  • Karta
  • Kommuner
  • Organisationer
  • Ämnen

För skolan
Detta är vår avdelning för skola, elever och lärare. Via ingångarna Undersöka, Uppleva och Upptäcka tar du dig in i Östergötlands historia på ett lite annat sätt.

Om oss
Här finns sidor som berättar mer om oss och vår verksamhet. Du kan se hur vi organiserar oss, eller läsa om vår strategi i det gällande kulturarvsprogrammet. Här finns också information om de kulturarvsdagar vi arrangerar.

ABM
Kulturarv Östergötland är ett ABM-nätverk (Arkiv Bibliotek Museum). Här hittar du länkar som rör ABM-samarbeten lokalt, regionalt, nationellt och internationellt.

Sök
I toppmenyn längst till höger finns vår sökfunktion. Med den söker du bland information som finns på våra sidor och undersidor. Funktionen söker inte på sidor utanför sajten.

Utskrift

Om du vill göra en utskrift av en sida kan du använda webbläsarens utskriftsfunktion. Du kan också använda kortkommandot Ctrl + P.

Kulturarv Östergötland
Tfn:
013-23-03 91 
E-post: kulturarv@ostergotlandsmuseum.se

Producerat av Teknomedia