Kulturarv Östergötland
Kulturarv Östergötland

För skolan

Att komma nära historien väcker intresset hos gammal och ung. Lokalhistoria i undervisningen gör historien mer levande och aktuell.

Ingången För skolan gör det lättare att hitta rätt för dig som lärare eller elev  i Östergötland. Du kan få se hur andra skolor har arbetat med lokalhistoria, vart du kan vända dig där du bor och vilka material som finns tillgängliga.  Välj mellan tre olika ingångar i vänstermenyn: Uppleva, Undersöka eller Utveckla.

Be gärna oss på Kulturarv Östergötland om hjälp. Vi vill också gärna visa upp era skolprojekt på vår hemsida. Lycka till!

Kommentera innehållet

Namn
Ort
E-post (obligatoriskt)
Skriv din kommentar här:

Kommentarer

Tova Sylvan, Linköping, 6/5 kl 10:12
Hej Ylva! Du har ställt din fråga till en portal som handlar om Östergötlands kulturarv. Om du letar på www.vastarvet.se kan du säkert hitta information om Tvärred. Lycka till!
Ylva Jonstoij, Tvärred, 4/5 kl 1:20
Vill veta om våran by och viktiga människor som bodde här
Tova Sylvan, Linköping, 1/3 kl 11:01
Hej Sofia! Om ni jobbar med vikingatiden tycker jag att du ska kontakta Norrköpings stadsmuseum på telefon 011-15 26 20. Pedagogerna kan säkert erbjuda ett bra skolprogram som passar till ert arbete. Lycka till! Tova Sylvan
Sofia Frisk, Norrköping, 1/3 kl 9:05
Hej Mitt namn är Sofia Frisk och arbetar som lärare på Erlaskolan östra i Norrköping. Jag håller just nu på att arbeta med vikingatiden och spår av historia i Norrköping med åk 4. Jag undrar nu om ni arbetar med att komma ut och informera på skolor kring kulturarv i Östergötland? Alt. Har rundturer? Med vänlig hälsning, Sofia

Kulturarv Östergötland
Tfn:
013-23-03 91 
E-post: kulturarv@ostergotlandsmuseum.se

Producerat av Teknomedia